1. Uslovi korišćenja

Flora d.o.o. Sadjavac bb, 32250 Ivanjica, Srbija

delatnost i šifra delatnosti: 1039 – ostala prerada i konzerviranje voća i povrća

matični broj: 06786596

poreski broj: 100930335

web adresa: www.mingle.rs

kontakt telefoni: za fizička lica: + 381 64 152 10 51; za HoReCa program: +381 32 66 00 15

kontakt email: prodaja@mingle.rs

Opšti uslovi:

 1. Nakon prijema narudžbine putem sajta, prodavac pristupa procesu isporuke
 2. Nakon potvrde narudžbine od strane kupca, narudžbina je neopoziva.
 3. Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku
 4. Sve porudžbine koje pristignu radnim danom do podneva poslaćemo tokom tog istog dana, a porudžbine koje stignu vikendom šaljemo u ponedeljak. Rok isporuke je 2 dana. Vreme isporuke je do 17 časova.
 5. Kod plaćanja pouzećem prilikom preuzimanja porudžbine kuriru plaćate kupljene artikle i troškove dostave u gotovini. Troškovi dostave su za 1 i 2 teglice 200 dinara. Cena isporuke za 3 i više teglica je besplatna.
 6. Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV.

Predugovorno obaveštavanje kupaca

Prilikom zaključenja porudžbine na sajtu biće Vam prikazana specifikacija poručenih proizvoda sa svim relevantnim podacima, kao i Uslovi kupovine i postupak rešavanja reklamacija, koje je kupac u obavezi da prihvati kako bi finalizovao porudžbinu. Ovim smo izvršili predugovorno obaveštavanje kupca u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Kupac dobija e-mail potvrdu porudžbine koji sadrži podatke koje je kupac ostavio prilikom poručivanja kao i podatke o poručenim proizvodima.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbe. U ime Flora d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing i sms lista koje koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Flora d.o.o odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani. Vi se obavezujete da ćete se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Flora d.o.o. može prikupljati su:

 1. Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
 2. Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
 3. Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

 1. prilikom online registracije korisničkog naloga
 2. pri kupovini proizvoda
 3. pri dostavi proizvoda
 4. učestvovanjem u drugim aktivnostima Flora d.o.o.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

 1. popunjavanje formi u zahtevima za proizvodima ili informacijama
 2. ponuda novih proizvoda
 3. poboljšanje efektivnosti naše Web stranice, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
 4. slanje informacija u marketinške svrhe
 5. obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Ažuriranje ličnih podataka

Flora d.o.o. želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih. Ako ste kreirali korisnički nalog na www.mingle.rs web stranici, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Flora d.o.o. primenjuje mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Flora d.o.o. ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

Prosleđivanje ličnih informacija

Flora d.o.o. ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima. Flora d.o.o. će eventualno biti prinuđena da prosledi lične podatke validnim sudskim vlastima, po sudskom pozivu, sudskim istražiteljima ili drugačije kako je propisano zakonom. Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonske.

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili preko nekih drugih opcija.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da znamo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranice Flora d.o.o. koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem Interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Sakupljanje informacija o deci

Flora d.o.o. neće svesno ili namerno prikupljati lične podatke putem Interneta od dece koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

Zaštita podataka o finansijskoj transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje prihvatilac platnih kartica, Societe Generale Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Reklamacije kupaca

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV.

Svi proizvodi odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosi Internet prodavnica. Potrebno je da reklamaciju prijavite na telefon 381 32 651 715 ili na email prodaja@mingle.rs ili da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom na adresu Flora d.o.o. Sađavac bb, 32250 Ivanjica, Srbija, odmah nakom dobijanja proizvoda, a najkasnije u roku od 14 dana.

Obrazac za reklamaciju možete da preuzmete OVDE.

Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Flora d.o.o. je dužna da odgovori na reklamaciju potrošača najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, kao i da vrati iznos ako se utvrdi da postoji odstupanje od navedene specifikacije ili defekta, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prihvatanja reklamacije.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Flora d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika platne kartice.

Zaštita trgovca od reklamacija usled kursnih razlika

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu. Hvala Vam na razumevanju.

Obrazac za odustanak

Na osnovu Zakona o zaštiti potrošača Kupac-potrošač može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor.
Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.
Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.