PROIZVODNJA

O proizvođaču

Mingle konfiture proizvodi porodična kompanija Flora, osnovana 1993. godine u Banji Ivanjici, prvom rezervatu biosfere u Srbiji. Sve voće raste na obroncima Golije, na visinama preko 500m, na najčistijem vazduhu, i bere se ručno, s ljubavlju.

U najsavremenijim uslovima i u saradnji sa italijanskim tehnolozima, brojnim lokalnim proizvođačima voća i svojim potrošačima, Flora istražuje sve vrste uživanja u najkvalitetnijim voćnim ukusima, i s ponosom predstavlja najnoviji rezultat – Mingle extra konfiture.

Šta je Mingle extra konfitura?

Mingle je extra konfitura – visokokvalitetni voćni namaz koji sadrži visok sadržaj voća koje se oseća i u teksturi proizvoda. Sadrži visok procenat voća (70% I više), gde se kao sirovina koristi celo voćekoje se kuva u vakuumu, na niskim temperaturama (60⁰) kako bi se sačuvale vredne bioaktivne materije voća i prirodne arome.

Mingle je potpuno prirodan i bez glutena!

Posebna linija za kuvanje omogućava potpunu kontrolu temperature, kako bi se sprečilo nedovoljno kuvanje, kao i prekuvavanje, te održao jednak kvalitet u svim teglicama. Sam sud-kuvač se ne zagreva što isključuje zagorevanje. Posebnom tehnologijom uklanjamo eventualni višak semenki u voću, brinući o savršenoj teksturi proizvoda.

Kao zgušnjivač koristimo pektin vodećeg proizvođača pektina iz voća – KELNO Genu. Korišćenjem visokog procenta kvalitetnog voća smanjujemo procenat šećera u proizvodu. Ne koristimo veštačke boje i arome.

Ove najsavremenije metode garantuju najbolji mogući kvalitet Mingle konfitura.

Pored konfitura, Flora proizvodi zamrznuto voće, voćna punjenja i čatni namaze, a celokupna prerada I proizvodnja vrši se prema standardima ISO 9001: 2008, HACCP, BRC, Global G.A.P.

mingle proizvodnja

Kontakt

Flora d.o.o. Ivanjica
Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge
Senjak bb,
32250 Ivanjica, Srbija